Cursus

Een EHBO-cursus volgen, waarom eigenlijk?

Leuk hoor, zo’n cursus EHBO. Maar waarom zou je deze moeten volgen en wat heb je er eigenlijk aan? In dit artikel geven we je er antwoord op, lees snel verder!

5 redenen waarom iedereen een EHBO-cursus zou moeten volgen 

#1. Een EHBO-cursus volg je voor een ander

Heb je een EHBO-diploma op zak? Dan weet jij wat je moet doen bij levensbedreigende situaties. Want wat doe je bijvoorbeeld wanneer iemand een hartstilstand krijgt? Tijdens een EHBO-cursus leer je hoe je moet reanimeren en een AED gebruikt. Hiermee heeft het slachtoffer een aanzienlijk grotere kans om te overleven. Mooi toch? 

#2. De meeste ongelukken gebeuren thuis 

Wist je dat de meeste ongelukken thuis gebeuren, zo’n 600.000 per jaar? Altijd fijn om te weten hoe je jouw kindje of partner kunt helpen als er verder niemand anders in de buurt is. 

#3. Je bent rustiger in een noodsituatie

Als je weet hoe je in een crisissituatie moet handelen, ben je vaak rustiger. Je weet immers precies wat er van je verwacht wordt. Niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor het slachtoffer. 

#4. Verplicht voor werk 

Voor sommige beroepen is het verplicht om een EHBO-cursus te volgen. Dit geldt bijvoorbeeld voor leidsters van een kinderdagverblijf, gastouders of kraamverzorgenden.

#5. De zorgverzekeraar betaalt!

Ook zorgverzekeraars vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen een EHBO-cursus volgen. Zo vergoedt meer dan 80% van de zorgverzekeraars een EHBO-cursus.

Wil jij ook het verschil maken in levensbedreigende situaties? Schrijf je dan snel in! Je vindt hier een overzicht van al onze cursussen. Veel leer-plezier!